Børnesikre dit hjem

Når man bliver forældre, bliver man pludselig opmærksom på hvor usikkert ens eget hjem er, i forhold til et barn. Der er skabe med kemikalier, skarpe kanter på bordene, el i stikkontakterne, ledninger der ligger løst, glatte overflader på badeværelset og meget mere.

Men hvordan gør man så sit hjem sikkert igen? Jo mere bevægeligt barnet flytter sig rundt i hjemmet, jo mere skal tingene sikres. Det er ikke raketvidenskab, farlige genstande, trapper og skarpe kanter skal sikres på den ene eller den anden måde, således barnet ikke kommer alvorligt til skade.

 

Badeværelset:

I badeværelset, er det en rigtig god investering med en glidsikker måtte, således barnet ikke falder hvis der er vådt eller i badet. Alle barberblade og lignende bør flyttes op i en højde hvor barnet ikke kan nå det. Shampoo, parfumer mv skal ligeledes gemmes væk så barnet ikke kan få fat i dem.

patrull-badekarsmatte__0092996_PE229983_S4

 

 

 

 

 

 

 

Køkkenet:

1

Et komfur kan være særligt farligt, hvis selve ovnen bliver meget varm, når den bruges. Derfor er det en god idé at købe et gitter til at sætte på ovnen, således barnet ikke kan brænde sig. Derudover bør opvaskemidler, opvasketabelletter og lignende kemikalier gemmes væk, gerne i aflåst skab, eller i en højde hvor barnet ikke kan nå. Særligt opvasketabeletter, kan være særligt farlige for børn, hvis de spiser dem. Husk derfor altid at være opmærksomme på hvor disse står og sørg altid for at gemme dem væk efter brug.

 

Stikkontakter:

Køb børnesikringer til stikkontakterne. Så barnet ikke kan sætte ting ind i dem og derved får stød. Det er en ret billig investering og et absolut must for alle forældre!

 

Skarpe kanter:

Borde og andre skarpe kanter kan med fordel sikres ved at købe nogle gummi kanter, som kan sættes på. Disse fjernes som sådan ikke kanterne og de kan stadig gør skade på barnet, men det hjælper enormt meget og minimere en potentiel skade i forbindelse med f.eks et fald, hvor barnet rammer hovedet ind i kanten.